En lang dag på

kontoret

To etaper på én dag

Rekognoscering til Tour de Comwell

Efter uendelige tider med sol og tørke bød denne morgen i starten af juli på tunge skyer og våde veje. Men mens bondemanden jublede, fik det panderynkerne frem hos de to tidligere proffer, Michael Reihs og Claus Michael Møller, der tilsammen håndterer alle Virtu Business Clubs vest for Storebælt.

“Vi kan jo ikke sende folk afsted uden at prøve ruten selv først”, havde Claus Michael Møller et par dage forinden overbevist sin kollega.

Deltagerne til Tour de Comwell kan udover en fed VIP oplevelse til gadeløbet i Aalborg samt overnatning på Comwell Aalborg også glæde sig til to skønne etaper på cykel á ca. 120 km.

Med en presset kalender måtte de to dog sande, at der ikke var tid til at bruge to dage på rekognoscering, men med deres sædvanlige optimisme blev de enige om, at turen kunne klares på en enkelt dag.

Afsted det gik, op og ned af de mange bakker fra startstedet i Hinnerup mod Randers i modsidevind. Ved Hvidsten kro blev dagens første billede taget -sådan et stykke Danmarkshistorie må naturligvis foreviges.

Op mod Mariager foregik turen på små veje – en smuk tur. Ved Mariager var det efter ca. 60 km. tid til et kaffestop og en snegl. Det gik stadig godt, og klokken var kun lige blevet 10.

Efter pausen gik turen langs fjorden, inden de krydsede broen til Hadsund, og kursen var sat mod Rebild.

Første udfordring kom kort efter broen, da de havde kæmpet sig op af en lang bakke, blot for at konstatere, at der var grusvej på toppen. Frem kom smartphonen for at tjekke, hvor langt grusstykket var. Ca. 800 meter.  “Det kan vi godt”. blev de enige om. Grusstykket viste sig at være fint, og det bliver en fin feature for deltagerne i august.

Inden Aalborg bød turen på et par omkørsler grundet vejarbejde, men det bliver der styr på, inden vi kommer forbi næste gang. Måske var de i virkeligheden bare ved at lægge ny asfalt i anledning af Tour de Comwell? Det ses jo ofte, når store cykelløb kommer forbi.

Efter mere end 4 timer på cykler og mere ca. 1000 højdemeter, kunne de to endelig lade cyklerne trille ned i Aalborg til hotel Comwell. Forude ventede frokostpause med burger, cola og godt selskab. Mette, der er ambassadør i Virtu Business Club Aalborg, havde nemlig tilbudt de to herrer selskab til frokost og følgeskab på turen ud af, Aalborg.

Som det så ofte sker for cykelmotionister, havde vinden tilladt sig at vende sig i pausen. Men efter en god frokost og kaffe, skulle der mere til at slå dem ud end lidt mere modvind.

Man kører dog ikke så langt på burger og cola, så efter 65 km. var det tid til bagerstop ved Nørager. Denne gang blev colaen brugt til at skylle trøfler ned. Klokken var nu blevet 17:30, og Mette vendte næsen hjemad og overlod resten af turen tilbage mod Hinnerup til de to.

Den næste times tid bød ikke på meget snak, men de to kunne dog blive enige om, at det var rart, at vinden nu endelig var i ryggen, efter at drejet en smule mod øst. Om det var medvinden, der gav dem optimisme til at tro på, at de kunne passere et vejarbejde trods skiltning om lukning vides ikke. Efter 4 km. måtte de dog sande, at hullet på 6×5 meter var for stor en udfordring, så tilbage igen og finde en alternativ rute.

Stemningen var efter disse forgæves kilometer temmelig dårlig, men lidt cykelsnak var nok til at vende den, og kort efter var de nået frem til Langå, hvor der igen begyndte at komme bakker. En af dem er den lange Tour de France bakke – den ligner faktisk en bakke i Bretagne.

Nu var der efterhånden ved at være udsolgt af kræfter hos de to. Ca. 15 km. hjem, og i dette område var Møller på hjemmebane og kunne fortælle, at den næste bakke til Houlbjerg er en led satan. “Puha, når det kommer fra en mand, der har vundet bjergetaper og kørt Grand Tours, så må den være slem” tænkte Reihs. Heldigvis kom de fint over og kunne efter ca. 8 timer og 15 minutter svinge ind hos Exact Invest i Hinnerup, hvor Tour de Comwell Jylland starter og slutter den 24.-25. august.

“Tak for turen” blev der sagt, inden det blev konstateret, at næste gang, de kom hertil, ville der være pølser på grillen. “Det glæder vi os til”.

Sådan blev to etaper klaret på enkelt dag. “Det kan ikke anbefales” pointerer Michael Reihs, men han glæder sig at køre dem igen, bare afbrudt af en fed aften i Aalborg med cykelløb, VIP og overnatning på Comwell.

Vil du følges med Møller og Reihs, når de kører turen igen? Så læs mere her.

INDTRYK FRA DAGEN